Time Alaçatı, İzmir'in, Çeşme ilçesinde Alaçatı Port manzaralı yaklaşık olarak 14.500 m² üzerine konumlanmış konut ve ticaret birimlerinden oluşan karma bir projedir. Kompleks, kullanıcıları en önde bir ticaret bloğu ile karşılamaktadır. Bu bloğun gerisinde farklı kotlarda teraslar şeklinde konumlanmış 6 konut bloğu içerisinde yer alan 84 adet farklı tip konuttan oluşmaktadır. Kompleksin mimari çözümü teraslar biçiminde kurgulandığından dolayı peyzaj tasarımı da teras / çatı bahçesi olacak biçimde kat bahçelerinden oluşmaktadır.
Kompleksin en alt kotunda market ve restoran olarak hizmet vermesi düşünülen ticari bloğun terasında Alaçatı Port manzarasına hâkim ortak yüzme havuzu ve alt katta bulunan restorana ait yemek terası bulunmaktadır. Devamında ise kot farkından yararlanılarak oluşturulmuş 84 bağımsız bölümü olan 6 konut bloğu yer almaktadır. Konutlar, 1 ila 4 yatak odalı birimlerden oluşan 50 ila 140 m² arasında değişen büyüklükte bahçeli ve özel havuzlu olarak tasarlanmıştır.
Gerek restoran terası ortak havuz ilişkisinde gerekse de konutların birbirleri ile olan ilişkisinde gizlilik ve mahremiyet peyzaj öğeleri ile sağlanmıştır. Peyzaj alanların büyük bölümünün mahal üstü alanlar olmasından dolayı yüksek boylu bitkiler için gerekli olan toprak derinliği farklı 2 boyda oluşturulan bitki parterleri ile sağlanmıştır.
Yüksek boylu bitkilerin konumlandırılmasında konutların deniz manzarasına engel olmamasına özen gösterilmiştir. Komşu parseller arasında mahremiyet yükseltilmiş bitki parterleri içerisinde kullanılan her dem yeşil çit bitkileri ile sağlanmıştır. Bunun yanı sıra bitkilerin renk doku ve form etkileri projenin her noktasında farklılıklar oluşturacak biçimde kullanılmıştır.
Kompleksin hem katlar arasında gezerken hem de denizden bakıldığında yeşiller içinde yer alması peyzaj tasarımının bir diğer hedefidir. Her blok arasında yöreye uygun özellikte bitki türleri ile farklı bitkisel tasarım kompozisyonlar oluşturulmuştur.
Katlarda yer alan ortak kullanma / oturma alanları da mümkün olduğunca deniz manzarasına hâkim biçimde konumlandırılmış sosyalleşme alanları olarak düşünülmüştür.