PLANT AKADEMİ YALOVA ÜNİVERSİTESİNİN KONUĞU OLDU

Plant Dergisi Sektörel Değerlendirmeler toplantısı Yalova Üniversitesi’nin konuğu oldu. Üniversite öğrencilerinin sorularına cevap veren konuşmacılar aynı zamanda tecrübelerini aktardı.

PLANT AKADEMİ YALOVA ÜNİVERSİTESİNİN KONUĞU OLDU

 

Plant Akademi 2017-2018 programları çerçevesinde Yalova Üniversitesi Yalova Meslek Yüksekokulu nda gerçekleşen söyleşiye Plant Dergisi İmtiyaz Sahibi H.Remzi Adıyaman, İstanbul Ağaç ve Peyzaj A.Ş Satın Alma Şefi Şükrü Ünlü, TMMOB Peyzaj Mimarları Odası Trabzon Şube Başkanı Engin Aktaş ile Çağlayan Tarım Genel Müdürü Özkan Vardar konuşmacı olarak katıldılar. Öğrencilerin sorularıyla katıldığı söyleşi verimli bir ortamda gerçekleşti.

Plant Peyzaj ve Süs Bitkiciliği Dergisi’nin organize ettiği Plant Akademi’nin bahar dönemi söyleşilerinin durağı Yalova oldu. Yalova Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda yapılan söyleşi öncesi söz alan Yalova Üniversitesi Yalova Meslek Yüksekokulu Park ve Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Gül Yücel, kıymetli konukların aktaracakları bilgilerin öğrenciler için değerli olduğunu söyledi.

Plant Peyzaj ve Süs Bitkiciliği Dergisi Remzi Adıyaman’ın moderatörlüğünde yapılan söyleşide ilk sözü alan İstanbul Ağaç ve Peyzaj A.Ş Satın Alma Şefi Şükrü Ünlü, öğrencilere kurumun bitki tedarik prensipleri hakkında bilgiler verdi. Ürünün bizzat üreticiden alınmasına önem gösterildiğini vurgulayan Satın Alma Şefi Şükrü Ünlü, “Bizzat üreticinin kapısına gidiyoruz. Üreticinin bütün ihtiyaçlarını tespit etmekle birlikte, aynı zamanda ona yön veriyoruz. Biz, İstanbul Ağaç ve Peyzaj A.Ş olarak, şunu çok iyi değerlendirmek istedik; biz üreticiyi destekleyelim. Biz tüccar değiliz, ucuza alıp daha fazla kar etme derdinde değiliz, üretici güzel ürün yapsın istiyoruz. Biz, üreticiye para kazandıracak fiyatlardan üreticiden ürünü alıyor ve bunu İstanbul’da kullanıyoruz” dedi. Öğrencilerin geleceğin üreticileri olacaklarını hatırlatan Ünlü, “Üretici olarak üst seviyeye çıkmak istiyorsak sizin gibi yetkin arkadaşlarımıza sektörde ihtiyacımız var” diye konuştu.

YURT DIŞI İMKANINI DEĞERLENDİRİN

Çağlayan Tarım Genel Müdürü Özkan Vardar ise öğrencilere bitki beslemenin öneminden bahsetti. Çağlayan Tarım olarak süs bitkilerine yönelik analiz laboratuarları bulunduğunu, bitki analizinin çok önemli olduğunu söyledi. Bunun dışında eğitim hayatıyla ilgili tavsiyelerde bulunun Vardar, şunları aktardı; “Mesleğinizde ilerleyebilmeniz için mutlaka İngilizce öğrenmeniz gerekiyor. Yurt dışında eğitim imkanlarını mutlaka kullanın, staj veya değişim programlarına dahil olun. Kişisel gelişim kurslarına gidebilirsiniz.”

PEYZAJ MİMARLIĞI EĞİTİMİ

TMMOB Peyzaj Mimarları Odası Trabzon Şube Başkanı Engin Aktaş ise konuşmasında Türkiye’deki peyzaj mimarlığı eğitiminin durumuna değindi. Peyzaj eğitiminin farklı üniversitelerde farklı fakültelerin çatısı altında devam ettiğini söyleyen Aktaş, “6 ayrı fakültede peyzaj mimarlığı bölümü var. Siz 4 yıllık fakültelere geçiş yapmak isterken kendi tercihlerinize göre tespitte bulunmalısınız. Eğitimde farklılıklar yok ama bağlı olduğu fakülteye göre eğilimlerde farklılıklar gösterebiliyor. Mimarlık Fakültesinde daha çok tasarım ağırlıklı, Ziraat Fakültelerinde ise daha çok bitkisel ağırlıklı eğitim verilebiliyor. Bu da sizlerin tercihini şekillendirecek farklılıktır” dedi.

 


Paylaş: 

Diğer Haberler