İSTANBUL’DA LALE ZAMANI

İSTANBUL’DA LALE ZAMANI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve Nisan ayı boyunca devam eden 9uncu ‘İstanbul Lale FestivaliNULL, Emirgan Korusunda gerçekleştirildi.

 

20 MİLYON LALE

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve Nisan ayı boyunca devam eden 9uncu ‘İstanbul Lale FestivaliNULL, Emirgan Korusunda coşkulu bir törenle başladı. Baharın müjdecisi olarak adlandırılan laleyi İstanbullularla buluşturan festivalin açılış gününde 7den 70e her yaştan İstanbullular Emirgan Korusuna akın etti. 30 Nisana kadar süren festivale İstanbulluların ilgisi büyük oldu. Festivalin açılış konuşmasını yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, lalenin evine döndüğünü belirterek: "Bugün 2014 yılında, 9uncu Uluslararası Lale Festivalinde, 20 milyon lale İstanbulluları selamladı. İstanbulluların yüzü güldü." dedi.

 

İHRAÇ EDİLİYOR

Türkiyenin artık lale soğanı ithal etmek yerine ihraç eden bir ülke haline geldiğini ifade eden Topbaş, festivalin reklam değerinin ise ölçülemeyecek derecede yüksek olduğunu vurguladı. Başkan Topbaş: "Bugün en büyük teşekkür sizlere, İstanbullulara. Destek verdiniz, uygun gördünüz, hiçbir kula bugüne kadar nasip olmayan 3 dönem başkanlığını bana nasip ettiniz. O kadar büyük bir hassasiyet ve sorumluluk yüklediniz ki, çalışmalarımıza 24 saat az gelecek neredeyse." diye konuştu.

 

DOĞAL GIDA BOYASI

Başkan Topbaş, konuşmasının ardından İstanbul Ağaç ve Peyzaj A.Ş.nin kendi laboratuvarlarında lale taç yapraklarından ürettiği doğal gıda boyasından yapılan pastayı eşi Özleyiş Topbaşla birlikte kesti. İstanbul Ağaç ve Peyzaj A.Ş.nin lale taç yapraklarından ürettiği doğal gıda boyasıyla renklendirilen pasta ve lokumlar festivale katılan vatandaşlara ikram edildi. Uzun bir süre vatandaşların tebriklerini kabul edip fotoğraf çektiren Topbaş, daha sonra Emirgan Korusunda yer alan Lale Vakfında, İsmail Acar tarafından hazırlanan Lale Sergisinin açılışını gerçekleştirdi.

 

GEYVEDEN İSTANBULA

Başkan Topbaş, sergi açılışında yaptığı konuşmada; şehirlerin, medeniyetlerin yeşerdiği ve dünyaya yansıtıldığı yerler olduğunu dile getirerek: "İstanbul 8 bin 500 yıllık tarihiyle adeta tarihin çeyiz sandığı dediğimiz medeniyetler beşiği, üç büyük imparatorluğun merkezi olması münasebetiyle dünyaya, geçmişte farklı yansımaları olan bir kenttir." dedi. Festival için Konyanın Çumra ilçesi başta olmak üzere, Silivri, Çatalca ve Şile, Pamukova ve Geyvede köylüler tarafından yetiştirilen 211 farklı türdeki 20 milyon lale, parklar, korular, ana caddeler, semt parkları gibi birçok noktaya dikildi.

 

ETKİNLİKLER YAPILDI

Festival kapsamında, Emirgan Korusu, Taksim Meydanı, Göztepe Gül Bahçesi, Büyük Çamlıca Korusu, Sultanahmet Meydanı ve Gülhane Parkı çeşitli etkinliklere sahne oldu. Ebrudan, heykele, lale temalı pek çok ürünün satışının yanı sıra, resim ve fotoğraf sergisi ile müzik dinletileri gerçekleştirildi. Ebru sanatçıları yapacakları canlı performanslarla sanatseverlerle buluşurken ‘En Güzel Lale Yarışmasında en güzel lale fotoğrafını çeken kişiler ödüllendirildi.

 

 

 



9th Istanbul Tulip Festival which organized by the Istanbul Metropolitan Municipality began with an enthusiastic ceremony in Emirgan. In festival’s opening speech Mayor of the Istanbul Metropolitan Municipality Mr. Kadir TOPBAS mentioned that “tulips returned back to home.” Festival continued during April.

 

 

 

 

 

 


Paylaş: 

Diğer Haberler