Bağdatlıoğlu, şuan da 36 ülkeye gerçekleştirilen süs bitkileri ihracatını 45-46 ülkeye çıkarmak ve üretilen süs bitkisi çeşidini artırmak için çalışmalar yaptıklarını ileterek, şunları da ekledi:
"Birlik olarak Türkiye çapındaki yaklaşık 500 üyemizin 300ü ile anket yaptık. Bunun sonucunda belli ihtiyaç listesi ortaya çıktı. İhtiyaç listesi çerçevesinde 6 bakanlığımız ile 1,5 yıldır yapılan çalışmaları topladık. Gördük ki çiçek üretimi ve ihracatının artırılması için öncelikle yeni çeşitlerin üretilmesi ve yeni arazilerin oluşturulması gerekiyor. Bu konuda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı ve ilgili diğer bakanlıklarla çalışmalara devam ediyoruz. Çiçek üretiminde yeni arazilerin oluşturulması için Hazine ile birebir görüşme yapıyoruz. Türkiyenin çiçek üretilebilecek bölgelerindeki arazileri değerlendiriyoruz. Örneğin Antalya ve kıyı bölgeleri 6ncı bölgede değerlendiriliyor ama çiçeğin teşvik edildiği bölge birinci bölge. Güneşinden, ışığından yararlandığımız bölgelerde çiçek üretiliyor, bu da 6ncı bölge. Çiçek üretimi teşvikinin bu bölgeye verilmesi gerekiyor." dedi.
ÇİÇEK ÜRETİMİ İÇİN YENİ ARAZİ ARAYIŞI
Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, çiçek üretiminde yeni arazilerin oluşturulması için Hazine Müsteşarlığı ile görüştüklerini, Türkiyenin çiçek üretilebilecek bölgelerindeki arazileri değerlendi
Peyzaj
Bitki
Tasarım
Şehir
Süs Bitkisi
İkebana
Ekoloji
Ekosistem
Park
Kent
Havuz
Expo
Mimar
Mimarlık
Peyzaj Mimarı
Peyzaj Mimarlığı
İhracat
İthalat
Üretim
Torf
Saksı
Fidan
Fidancılık
Lojistik
Çim
Rulo Çim
Sulama
İlaçlama
Tarım
Paylaş:
-
Önceki Haber
AĞAÇ AŞ. MEYVE MİRASIMIZA SAHİP ÇIKIYOR
-
Sonraki Haber
SÜS BİTKİLERİ SEKTÖRÜ SORUNLARI ÇÖZÜM TOPLANTISI