Büyük Orman Yangınları Koordinasyon Toplantısı Yapıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Sayın Fatih Metin’in başkanlığında Orman Genel Müdürlüğü Toplantı Salonunda Büyük Orman Yangınları Koordinasyon toplantısı yapıldı.

Büyük Orman Yangınları Koordinasyon Toplantısı Yapıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Sayın Fatih Metin’in başkanlığında Orman Genel Müdürlüğü Toplantı Salonunda Büyük Orman Yangınları Koordinasyon toplantısı yapıldı. Toplantıya DKMP Genel Müdürlüğü, DSİ Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, AFAD Başkanlığı, Türk KIZILAY Genel Müdürlüğü başta olmak üzere birçok kamu kuruluşu katılım sağladı.

Toplantıda Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, 2021 yılı orman yangınlarındaki mücadele ve faaliyetler ile 2022 yılı orman yangınlarıyla mücadele hazırlıkları konusunda katılımcılara sunum yaptı. Küresel ısınma ve kuraklığın etkisi ise önümüzdeki yıllarda da büyük orman yangınlarıyla karşılaşılabileceğini, bu sebeple daha güçlü bir hava filosu kurulması için çalışmaların sürdüğünü, 2022 yılında 20 uçak ve 55 helikopter kiralanacağını söyledi. Karacabey, “Biz bütün yangınlara büyüme ihtimalini göz önünde bulundurarak en kısa sürede müdahale ediyoruz. Önümüzdeki süreçte de tüm dünyada olduğu gibi ülkemiz ormanlarının da yangınlarla daha fazla karşı karşıya kalabileceğini, buna önlem olarak ise bütün kötü senaryolara karşı teşkilat olarak hazır olmamız gerektiğini vurguladı.”

Toplantıya katılan katılımcılar orman yangınlarında daha koordineli çalışılması yönünde nasıl katkı sağlayacakları konusunda görüşlerini bildirdiler.  Kurum temsilcilerinin ortak görüşü olarak “Ulusal Kriz Komuta Merkezi”nin kurulması ve bu merkeze karar verme yetkisine sahip personellerin görevlendirilmesi ile organizasyonun daha sorunsuz sağlanacağını ve zaman kazanılarak afetlerde daha etkili olunacağı benimsendi. Orman yangınlarında diğer kamu kurum ve kuruluşların desteklerinin daha verimli kullanılması için yangın mahalline yakın bölgede Yangın Komuta Merkezinin kurulması ve bütün kamu kaynağının burada kayıt altına alınarak yönlendirme, sevk ve idarenin buradan yapılması gerektiği vurgulandı. Özellikle Millî Savunma Bakanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı envanterindeki hava araçlarının yangınla mücadelede rezerv güç olarak kullanılması için gerekli teknik çalışmaların yürütüldüğü açılandı.  Belediyeler ve diğer kamu kurumalarının araç takip sistemleri ile haberleşme ağının entegre edilmesi ile kamu kaynağının daha verimli kullanılacağı ifade edildi.


Paylaş: 

Diğer Haberler