SÜSBİR Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Altun, olağan genel kurul öncesinde değerlendirmelerde bulundu. Yönetim Kurulu ile birlikte görev yaptıkları süre boyunca üreticiyi, üretimi ve sektörü büyütmek adına çalışmalar yaptıklarını söyleyen Altun, 16-17 Temmuz tarihlerinde Ankara Anadolu Hotelde gerçekleşecek 9. Olağan Genel Kurulun sektör için hayırlı olmasını temenni etti. Altun, başkanlık görevini bırakacağını duyurdu.
plantdergisi.coma konuştu
Görev süresini plantdergisi.coma değerlendiren SÜSBİR Başkanı Selahattin Altun; SÜSBİR, şu anda 463 kayıtlı üyesiyle artık sektör temsilcisi rolünü üstlenmiştir. Görevde bulunduğumuz süre içerisinde yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla birlikte önemli çalışmalara imza attık. Sektör için değerli kararların hayata geçmesini sağladık. Süs bitkileri üreticilerinin, kamu nezdinde muhatabının neresi olduğuna dair söylemler, SÜSBİRin varlığı ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın sektör adına yaptığı düzenlemelerle artık son bulmuştur. Süs Bitkisi Yetiştiriciliği Yönetmenliğinin yayınlanması için büyük çaba sarf ettik ve sonunda istediğimizi aldık. Kalite standartlarının belirlenmesi yönünde yaklaşık 10 yıldır süren çalışmaları sonlandırdık. Sektörümüzün ilk çalıştayını İzmirde düzenledik. Çalıştayda sektörün tüm paydaşlarını bir araya getirerek üretimden pazarlamaya kadar sorunları tartışarak, çözüm önerilerini ortaya koyduk. İyi Tarım Uygulamaları kapsamında üreticilerin devlet desteği almasını sağladık.
BAYRAK YARIŞI
SÜSBİR Genel Kurulunda adaylığını koymayacağını duyuran Selahattin Altun, genç ve dinamik isimlerin görevi sürdürmesi gerektiğini söyledi. SÜSBİRin üreticilerin sesi olduğunun altını çizen Altun, önemli olanın sektör ve üreticiler olduğunu ve sorunların hep birlikte güçlü olduğumuz zaman çözebileceğini söyledi. Altun, "Bu bir bayrak yarışıdır, bu koltuklarda bugün biz oluruz yarın diğer arkadaşlar olur; ama önemli olan sektörün büyümesidir. Üretici büyümeli, üretim büyümeli nihayetinde sektör büyümelidir. Bizler bu büyüme için elimizden geleni yaptık" diye konuştu.
YILDA YÜZDE 10 BÜYÜDÜK
Hiçbir destek almadan sektörü büyüttüklerini söyleyen Altun, devletten gelecek destek ile birlikte bu büyüme oranını yüzde 15lere kolaylıkla ulaşabileceğini söyledi. Altun, "Gerçek anlamda, doğru bir şekilde desteklenme ve kredilendirme olursa. Bu destekler sağlanırsa yılda ortalama yüzde 15 büyürüz" dedi. Dekar başına 110 lira destek alındığını hatırlatan Altun, bunun en az 500 lira olması gerektiğini, böylece kayıt dışılığın azalacağını, ürün miktarının, istihdamın, katma değerin ortaya çıkacağını vurguladı.