Plant Akademi Yine Dopdolu

Plant Akademi, Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi’nde genç peyzaj mimarlarıyla sektörün usta isimlerini bir araya getirdi.

Plant Akademi Yine Dopdolu

Plant Akademi, Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi’nde genç peyzaj mimarlarıyla sektörün usta isimlerini bir araya getirdi. PSB Anatolia Fuarı, peyzaj tasarımı ve süs bitkisi besleme konularının konuşulduğu söyleşiye öğrenciler ve öğretim üyeleri yoğun ilgi gösterdi.

Ülkemizde peyzaj ve süs bitkileri sektörüne yeni katılacak olan öğrencilerle sektörün öncü isimlerini buluşturan Plant Akademi, pandemi sonrasında etkinliklerine devam ediyor. Karadeniz Teknik Üniversitesi, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin ardından Düzce Üniversitesi’nde gerçekleştirilen söyleşiye Plant Dergisi İmtiyaz Sahibi ve PSB Anatolia Fuarı Koordinatörü H. Remzi Adıyaman, Ziraat Mühendisi Ünal Çolakel, Peyzaj Yüksek Mimarı Engin Aktaş katıldı.

H. Remzi Adıyaman, Plant Dergisi ile sektörün tüm bileşenlerine erişerek öğrenciler için önemli bir done ortaya koyduğunu belirtti. Adıyaman sözlerine; “PSB Anatolia Fuarı’nda düzenlenen Öğrenci Tasarım ve Uygulama yarışmasında ikincilik ödülü kazanan Düzce Üniversitesi’ni tekrardan tebrik ederim. Bu yıl on iki üniversite katıldı, önümüzdeki yıl yirmi üniversite katılacak. Bu yarışma ile edineceğiniz tecrübe iş hayatına başlarken sizler için önemli olacaktır. Yarışmaya katılan ekibin dışında tüm öğrencilerimizi PSB Anatolia Fuarı’na bekliyoruz.” şeklinde devam etti.

Bitki besleme alanındaki deneyimlerini öğrencilerle paylaşan Ünal Çolakel; “Süs bitkilerinde dünya standartlarında üretim yapmak için bitki besleme çok önemli bir konumda. Doğru şekilde uygulanan bitki besleme, üretim yapılan bitkilerden en yüksek verimi almayı sağlayacaktır. Besin eksikliği olan iç mekan ya da dış mekan bitkilerin formu düşük kalmaktadır bu da işletmenin satışını aşağılara çekecektir, karı düşürecektir. Bunun için bitki besleme hayati bir öneme sahiptir.” dedi.

PTM Proje, Tasarım Merkezi’nin kuruluşu ve mesleki deneyimlerini genç meslektaşlarıyla paylaşan Engin Aktaş; “Peyzaj tasarımları açısından uluslararası ölçekte önemli ofisleri ve çalışmaları takip etmeniz gerekiyor. İklim değişikliği ve kuraklıkla birlikte peyzaj tasarımları da değişmeye başladı. Tasarımda bölgedeki doğal bitki örtüsünü sıkça kullanarak, doğal yağış rejiminin yeteceği bitkileri kullanmaya çalışıyoruz. Peyzaj mimarları artık daha etkin bir konumda bu bizler için bir avantaj, projelerde daha fazla söz sahibi oluyoruz. İş hayatına başlamadan saha ve yurtdışı deneyimi sizleri bir adım öne taşıyacaktır.” dedi.

Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Osman Uzun’un yaptığı kapanış konuşmasında; “Plant Akademi söyleşilerinin öğrencilerimiz için önemli olduğunu düşünüyoruz ve bu yönde geri dönüşler almak bizi mutlu ediyor. Remzi Adıyaman’a ve Plant Dergisi ekibine gösterdikleri çabadan dolayı teşekkür ederiz.” dedi.


Paylaş: 

Diğer Haberler