ZARAR GÖRMÜYOR
2008 yılında kurulan Ayer Barkod, fidan etiketi üreterek sektöre katkı sağlıyor. Yağmur gibi olumsuz hava koşullarından etkilenmeyen fidan etiketi üretimi yaptıklarını söyleyen firma sahibi Ömer Er: "Ayer Barkod olarak fidan etiketi üretimi yapıyoruz. Aynı zamanda bu etiketlerin yazıcılarını da satıyoruz. Etiket üzerine kalemle yazıldığı zaman, yazılar zamanla siliniyor, kalem mürekkebi uçuyor yada zarar görüyor; ama etiketlere makineyle yazıldığında yazılar hiçbir zaman çıkmıyor, zarar görmüyor." dedi.
KULLANIM ZORUNLULUĞU
Fidan etiketi kullanımının önemine değinen Ömer Er: "2011 yılı sonunda Tarım Bakanlığı tarafından ‘Bitki Pasaportu adıyla bir yasa çıkartıldı. Bu yasa ile fidan etiketi kullanımı zorunlu hale geldi. Yani fidan etiketi, bitkinin korunmasını sağlamak ve bitkinin sağlığını denetlemek amacıyla bitkinin üzerinde olmalı. Ayer Barkod olarak 72 Tarım İl Müdürlüğü ile çalışıyoruz. Gerekli olan sistemleri kurduk. Aynı zamanda bir çok ilde de müşterilerimiz var. 2011 yılı itibariyle satışında artış olan fidan etiketlerini, sektör fidancıları tercih ediyor. Aynı zamanda tohum paketlerine yapıştırılacak etiketlerimiz, fidan ipi ile ribon dediğimiz yazıcı kartuşu satışı da yapıyoruz." diye konuştu.
Ayer Barcode founded in 2008, contributes to sector by generating plants labels. Plant tags which becomes mandatory to use the law In 2011, is used to monitor the health of the plant. The company owner Mr Omer ER mentioned that they also sell label printers beside plant labels.