Projeden sorumlu Hakan Gönül ve Nebile Bayrakın Mersinin ardından ikinci durakları 14-15 Nisan tarihleri arasında Çukurova Üniversitesi idi. Çukurova Üniversitesinde öğrencilerle buluşup 2 gün boyunca eğitim yaptılar.Projenin ilk aşamasında tohumlar üniversitelerde öğrenciler ile buluştu. Böylece öğrencilerin yaşamını zenginleştirecek , ekolojik bir çevre oluşturabilecek, farkındalık yaratmak isteyen bireyler toprak ile bir araya geldi. Proje ile gıdadan ulaşıma, enerji kullanımından tüketim alışkanlıklarına, ‘tüketici konumunda olmaktan ‘türetici konumunda olmaya yönelik amaçlar belirlendi.
Doğa Dostu Kent Bahçeleri projesi kentlerde bahçecilik ve yetiştiricilik bilgisinin kent insanına aktaralabileceği, küçük alanlardan büyük alanlar da uygulamaya geçilebileceği bahçeler oluşturmayı hedefliyor. Bu hedefine de gençlerle yola çıkarak başlıyor. Çukurova Üniversitesinde ilk gün tohum ve tohum döngüsü, kompost yapımı ve ekolojik yaşamla ilgili eğitim verildi. Bireylere ekolojik yaşam bilinci ve duyarlılığı, doğa ile uyum içinde yaşama bilinci kazandırılmaya çalışıldı.
İkinci gün de uygulamalı eğitime geçildi. 5 adet yükseltilmiş yatak kuruldu Bu yataklar toprakla doldurulup atalık tohumların nasıl ekileceği anlatıldı.
Tohumdan Kampüse projesi ile tohum ve tohumun döngüsü ile öğrencileirn kendi hayatlarındaki dönüşü farketmelerini sağlamak amaçlanıyor. Bu vesile ile tohumun nesilden nesle yenilenmesi ile yaşamın sürekliliğinin izi sürülebilecek. Bundan sonraki süreçte ise öğrenciler ekilen tohumlar ile birlikte üretimi ve çoğalmayı görme imkanına sahip olacak. Böylelikle sadece kendileri için değil tüm insanlık için de yaşamı devam ettirmenin mutluluğunu yaşayabilecekler.