ÇUBUKTA 8 BİN FİDAN DAĞITILDI

Ankara-nın Çubuk ilçesinde başlatılan "Her Çocuk Bir Fidan Kampanyası" çerçevesinde vatandaşlara 8 bin ücretsiz çam fidanı dağıtıldı.

ÇUBUKTA 8 BİN FİDAN DAĞITILDI

 

Ankara-nın Çubuk ilçesinde başlatılan "Her Çocuk Bir Fidan Kampanyası" çerçevesinde vatandaşlara 8 bin ücretsiz çam fidanı dağıtıldı.

Çubuk Belediyesi ve Ankara Orman Bölge Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen kampanya kapsamında, kamyonlarla Atatürk Parkı'na getirilen çam fidanları, Çubuk Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından vatandaşlara teslim edildi. Genç, yaşlı ilçe halkının yoğun ilgi gösterdiği fidan dağıtımı ilginç görüntülere de sahne oldu. Fidan dağıtımından memnun olduğunu söyleyen ilçe sakinlerinden Memduh Kurt, aldığı fidanları annesinin mezarına dikeceğini belirtti.

Daha önce meyve ağaçları diktiğini anlatan Emre Yılmaz ise çocuğu ile birlikte aldığı fidanları evinin bahçesine dikeceğini kaydetti.

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, belediye olarak yürüttükleri hizmetlerin yanında ilçenin yeşil alana kavuşması için bir yandan da ağaçlandırma çalışmalarına tüm hızıyla devam ettiklerini söyledi.

Ankara Orman Bölge Müdürlüğü ile birlikte başlattıkları "Her Çocuk Bir Fidan Kampanyası" kapsamında vatandaşlara üç yıldır ücretsiz çam fidanı dağıttıklarını anlatan Başkan Özden, şöyle konuştu:

--1402 yılında Ankara Savaşı'nın yapıldığı bu yerlerin büyük kısmının ormanlık olduğunu tarih kitaplarından okuyoruz. O ormanlardan eser kalmamış. Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar, bulduğumuz her yere ağaç dikerek şehrimizi yeşillendirmeye çalışıyoruz. Bu anlamda 279 bin 717 metrekare alana 24 bin 736 ağaç fidanı diktik. Kişi başına düşen 3,73 metrekare yeşil alan ile devraldığımız ilçeyi, 3 yıl gibi kısa bir sürede 47 adet yeni koruluk oluşturarak kişi başına düşen yeşil alanı 7,8 metrekareye çıkardık. Bu yıl da vatandaşlarımıza ücretsiz çam fidanı dağıtıyoruz. Bu kampanya çerçevesinde 8 bin adet çam fidanı dağıttık. Amacımız ilçemizi eskiden olduğu gibi Yeşil Çubuk'a dönüştürmektir. Vatandaşlarımızdan, onlara vermiş olduğumuz bu fidanları bahçelerine dikmelerini, onlara çocukları gibi bakmalarını istiyoruz.

 

Kaynak: http://haberciniz.biz


Paylaş: 

Diğer Haberler