Mobil Botanik firması, Bio Mobil Botanik ismini almadan önce 1989 yılında biyolojik havuz ve gölet sistemi olarak balık akvaryumları bakım, üretim, satışı ile başlayan bir süreç sonucunda sektördeki yerini almıştır. 1996 yılında DELTA Havuzculuk olarak Ankarada düzenlenen havuzculuk fuarına katılan firma, burada dikkatlere sunduğu BIOTOP Havuz Sistemleri ile katılımcıların yoğun ilgisini topladı, sistemin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için pek çok öneri ve destek aldı. Bio Mobil Botanik firma sahibi Coşkun Gültekin, "O dönem gördüğümüz bu büyük ilgi Bodrumda sivrisinek mücadelesinde BIOTOP Havuz Sisteminin yaygınlaştırmamıza imkan sağladı" diye anlatıyor.
MOBİL BOTANİK HAVUZ SİSTEMLERİ
BIOTOP Havuz Sistemleri süreç içerisinde firmayı, su eko sisteminde tamamen doğal, kendi kendini temizleme ve su içindeki dengenin doğal yöntemlerle nasıl sağlanacağı konusuna yöneltmiş ve BIO-SİSTEMİN Avrupada havuz ve göletlerde başarıyla uygulandığı tespit edilmiştir. Nihayet 2007 yılında Almanya menşeli bir firmanın desteği ile Bio Mobil Botanik Türkiyede biyolojik havuz ve gölet sistemlerinin oluşturulması konusunda çalışmalar yürütüldü. Bu kapsamda 4 yıl süreyle Almanya ve Türkiyede pek çok proje Mobil Botanik Havuz Sistemleri tarafından başarıyla tamamlandı.
BIOSIS ARITMA VE TEMİZLEME FİLTRE SİSTEMİ
Bio Mobil Botanik firma sahibi Coşkun Gültekin, "Konu ile ilgili bilgi ve tecrübelerimiz, hem biyolojik hem klasik havuzların bakımında kullanılan BIOSIS arıtma ve temizleme filtre sistemini geliştirmemizi sağlamış, bu durum da biyolojik havuz ve gölet inşasında ve bakımında etken olmuştur. Bio Mobil Botanik Havuz Sistemleri olarak; Biyolojik havuz ve gölet sistemlerinin tasarım, proje ve inşasını yapıyoruz. Ayrıca Kompleks biyolojik gölet ve havuzlarda eko bölgeler oluşturuyoruz" diye anlattı.
BEYLİKDÜZÜ YAŞAM VADİSİ PROJESİ
İstanbul Beylikdüzü Belediyesinin Yaşam Vadisi projesinde yer alan biyolojik gölet işini üstlenen Bio Mobil Botanik. Projenin başında yer alan Coşkun Gültekin, projenin detaylarını anlatıyor. Bu projede, 800 metrekare gölet alanı mevcut. Şelalelerle birlikte 4 bin 500 metrekare. Buradaki projenin taban alanı 4 bin metrekare. Tamamen biyolojik olarak yapıyoruz. Doğal taşlar, doğal malzemeler kullanılarak burayı yapıyoruz. Burada en önemli konu kullanılan su... Artezyen. Projelerde kullanılacak suyun analizi çok önemli. Analiz sonucuna göre kullanacağınız materyali seçmek zorundasınız. Siz doğada taş olarak görürsünüz ama taş da bir madendir. O yüzden doğru kullanılması gerekir, eğer doğru kullanılmazsa suyu yeşertebilir. Oysaki bizim istediğimiz suyun berrak olmasıdır. Bizim buradaki göledimizin altında tortularımız var. Bunların altında birçok gözle görülen ve gözle görülmeyen canlılar var. Yusufçuklar var. Yusufçuklar sivrisinekleri yok ediyor. Bu sucul ekosistemi kurduğunuz zaman başarılı olmuş olursunuz. Doğal bir göl doğada 100 yılda oluşur. Biz 100 yılı 6 aya sığdırıyoruz. 1 yılda suyu pırıl pırıl yapıyoruz, içindeki canlı ekosistemi kurmuş oluyoruz.