ANTALYANIN ENDEMİK BİTKİLERİ SERGİLENİYOR

Antalya Tanıtım Vakfının (ATAV), Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği ve ICF Airports işbirliğinde düzenlediği "Antalyanın Endemik Bitkileri" sergisi açıldı.

ANTALYANIN ENDEMİK BİTKİLERİ SERGİLENİYOR

 

 

Antalya Tanıtım Vakfı'nın (ATAV), Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği ve ICF Airports işbirliğinde düzenlediği "Antalya'nın Endemik Bitkileri" sergisi açıldı.

Antalya Havalimanı 1. Dış Hatlar Terminali'ndeki serginin açılışına Antalya Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Vali Yardımcısı ve Havalimanı Mülki İdare Amiri Mehmet Yavuz, EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Selami Gülay, Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, ATAV Başkanı Nizamettin Şen ve protokol üyeleri katıldı.

Nizamettin Şen, açılışta yaptığı konuşmada, Antalya'nın dünyanın endemik bitkiler hazinesi olduğunu kaydetti. Antalya'da, bazı Avrupa ülkelerinden bile fazla endemik bitki bulunduğuna işaret eden Şen, bu zenginliğin ise yeni yeni keşfedildiğini anlattı.

Şen, şöyle konuştu:

"Antalya'nın endemik bitki sayısı 840'dır. Türkiye'nin en çok endemik bitkiye sahip kentidir. Antalya' Konya 726, Mersin 560, Kayseri 523 ile izler. Antalya, Isparta ve Burdur'un toplam endemik zenginliği bin 588'dir. Türkiye genelindeki endemik varlığının sayısının yarısına bölgemiz sahiptir. Endemik bitkiler tüm doğal zenginliklerde olduğu gibi bir bölgenin tanıtılması konusunda etkin rol oynarlar. Endemik bitkiler bunu fazlasıyla yaparlar çünkü ülkenin geçmişten günümüze isimlerini kendilerine ad olarak da alırlar. Anatolica, Anatolicum, Turcicum gibi aldıkları başka adları örnek verebilirim. Işte EXPO 2016 Antalya ile dünyaya bu zenginliğimizle tanıtım yapmayı amaçlıyoruz."

EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Selami Gülay ise EXPO 2016 Antalya kapsamında bir endemik bitkinin EXPO'nun maskotu olarak seçileceğini, bu konudaki çalışmaların sürdüğünü bildirdi.


Paylaş: 

Diğer Haberler