14. ÖDEMİŞ SÜS BİTKİLERİ VE FİDANCILIK SERGİSİ AÇILDI

14. Ödemiş Süs Bitkileri ve Fidancılık Sergisi gerçekleşen açılış töreni ile kapılarını açtı.

14. ÖDEMİŞ SÜS BİTKİLERİ VE FİDANCILIK SERGİSİ AÇILDI

14. Ödemiş Süs Bitkileri ve Fidancılık Sergisi gerçekleşen açılış töreni ile kapılarını açtı.

Üretici ile tüketicinin buluşma noktalarından olan Ödemiş Süs Bitkileri ve Fidancılık Sergisi’nin 14.’sü gerçekleşen tören ile açıldı. 29 Ekim Pazar akşamına kadar devam edecek sergi misafirlerini beklerken açılışa protokol mensupları, sektör temsilcileri ve vatandaşlar yoğun katılım sağladı. Açılış konuşmasını yapan Ödemiş Süs Bitkileri Üreticileri Birliği (SÜSBİR) Başkanı Muammer Ardıcak, serginin her geçen yıl geliştiğini ve bu yıl 142 firmanın sergide yer aldığını ifade etti. Ardıcak, “Sergimiz artık kendisini gösteriyor. Hedefimiz daha etkin ve kalıcı olmak. Sektör ile ilgili sorunların çözümü için bu serginin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Türkiye’nin ihtiyacı olan süs bitkilerinin yüzde 60’ı Ödemiş ilçesi ve Küçük Menderes Havzasından karşılanmaktadır. Süs bitkiler üreticileri olarak ülkemizi yeşillendirmek için üretmeye devam edeceğiz. Bize katkı sağlayan belediye başkanımıza ve siz değerli konuklarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Sorunları Ele Alıyorlar

Ardından konuşmalarını yapmak için kürsüye gelen SÜSBİR Başkanı Ahmet Dündar, SÜSBİR’in Türkiye’de kamu kurumu niteliğinde sektördeki tek meslek örgütü olduğunu söyledi. Başkan Dündar bu sebeple sektörün Türkiye genelinde sorunlarını dile getirmek, bunlarla ilgili çözüm aramanın kendilerinin misyonu olduğunu belirtti. Dündar şöyle konuştu; “Geçen hafta Tarım ve Orman Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli’yi ziyaret ettik ve Cumhurbaşkanımızın tanıtımını yaptığı 100 günlük icraat programı ile ilgili bu programda yer alan Millet Bahçelerinde yerli bitkilerin konusundaki ısrarımızı ve hassasiyetimizi dile getirdik. Tarım bakanımız da aynı hassasiyeti kendisinin de göstereceğini söyledi. Millet Bahçelerinde yerli bitki kullanmak demek Ödemiş’teki üreticimize destek vermek demektir, bayındırdaki işçilerimize destek vermek demektir, Türkiye de bu işten ekmek yiyen 100 bin kişiye destek olmak demektir.”

Yerli Ve Milli Üretim

Dündar, üreticinin olarak kendilerine düşen görevin kaliteli ürün üretmek olduğunu söyleyerek, “Üretici arkadaşlarımıza sesleniyorum. Kaliteli ürün üretemiyorsanız üretmeyin, çünkü o size zarara uğratacaktır. Bir ay önce Sakarya’da da fuarımız vardı. Orda da İtalyanların, Hollandalıların, Fransızların gelerek bitki aldığına bizzat kendim şahit oldum. Millet Bahçeleri konusundan tekrara ifade etmek istiyorum. Artık batı hayranlığını bırakarak tamamen yerli ve milli ürünlerimizi yönelmemiz gerekiyor. Sergimiz hayırlı olsun.” dedi.

Ülke Ekonomisine Katkı

Ardından konuşan İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Musa Bakan ise süs bitkisi sektörünün ülke ekonomisine büyük katma değer sağladığını belirterek, “Özellikle Ödemiş, Bayındır, Tire ve Urla ilçelerimizde süs bitkisi sektörü yoğun faaliyet içerisinde. Toplam 13 ilçede 14 bin 716 dekarlık alanda dış mekan süs bitkisi üretimi yapılmaktadır. Bu bağlamda İzmir’in dış mekan süs bitkisi payı yüzde 43’lerin üzerindedir.” diye konuştu

Dışarından Alan Değil Dışarıya Veren Olacağız

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem’de selamlama konuşması yaparak sergiye katılan herkese teşekkür ettiğini ifade etti. Başkan Badem, “Fuar alanlarımızdaki gelişmeleri sürdüreceğiz. Gelecek yıl sizleri daha iyi koşularda ağırlayacağız. Artık dış pazarlarda daha iyi olacağız. Dışarından alan değil dışarıya veren olacağız. Gerekli teknik şartları oluşturarak bu konuda Ödemiş ilçesi olarak üzerimize düşen görevi yapacağız. En iyisi olana kadar çalışacağız ” dedi.

Kaymakam Bilgi Verdi

Açılış programında son olarak konuşan Ödemiş Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu’da; “Ödemiş için, Türkiye için anlamlı olan bu programda sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Ödemiş tarımsal üretim faaliyetleri kolu olan süs bitkileri ve meyve fidancılığında önemli bir yol kat etmiştir. Özellikle meyve fidancılığında 3 bin 500 dekar alanda 18 milyon meyve fidanı yetiştirmektedir. Yaklaşık 600 aile bu işten ekmek yemektedir. Şuanda satışa hazır meyve fidanı yaklaşık 6 milyon adet olup 2 milyon meyve fidanı da geçtiğimiz yıl içerisinde ihraç edilmiştir.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Ödemiş Belediyesi Halk Oyunları ekibi ve Ödemiş Minik Kalpler Anaokulu öğrencileri gösteri düzenledi. Gösterinin ardından minikler konuklara çiçek hediye ederken program kurdele kesimi ve stantların gezimi ile devam etti.


Paylaş: 

Diğer Haberler