SUBÜ’de Plant Akademi Rüzgarı

Plant Akademi Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nde sektörün öncü isimleriyle öğrencileri buluşturdu.

SUBÜ’de Plant Akademi Rüzgarı

Plant Akademi Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nde sektörün öncü isimleriyle öğrencileri buluşturdu. Söyleşiye Arifiye Fidancılık Yönetim Kurulu Başkanı Erol Kaya, Sakarya Büyükşehir Peyzaj ve Fidancılık A.Ş Genel Müdürü Abdulcebar Özdemir, Peyzaj Mimarı Ayşenur Bölükbaşı, Ziraat Mühendisi Ünal Çolakel ve Plant Dergisi İmtiyaz Sahibi Remzi Adıyaman katıldı.

PSB Anatolia Fuarı’nda gerçekleştirilecek Öğrenci Tasarım ve Uygulama Yarışması’na değinen Remzi Adıyaman “Fuarda gerçekleştirdiğimiz yarışma öğrencilere farklı tecrübeler kazandırıyor. Diğer yandan sektör fuarda bir araya geliyor ve bu da öğrencilerin yeni ilişkiler kurması için önem arz ediyor. Diğer yandan Plant Dergisi olarak 13 yıldır yayın hayatına devam ediyoruz ve sektörün sesi olmaya çalışıyoruz” dedi.

Üretim alanındaki tecrübelerini öğrencilerle paylaşan Erol Kaya, “Başarılı olmanın en önemli etmeni çok çalışmak ve bir alanda uzmanlaşmaktır. Yabancı dil öğrenmek sizin ufkunu genişletecek dünyadaki gelişmeleri takip etmenizi sağlayacaktır. Okulu bitirdikten sonra bir işe başlamak için tüm fırsatları değerlendirerek staj yapın. Sahada olmadan başarılı olamayız. Bu açıdan çok çalışmalı ve kendinizi geliştirmelisiniz” dedi.

Şehir peyzajına ve Fidan A.Ş’nin çalışmalarına değinen Abdulcebar Özdemir “Öncelikle okuldan başarılı bir şekilde mezun olmanız gerekiyor. Bunu da staj ve yaz döneminde yapacağınız çalışmalarla sağlayabilirsiniz. Ben de bir ziraat fakültesi mezunuyum, bizim dönemimizde de iş bulma konusunda tedirginlik vardı ama gerçekten mesleğini öğrenmek isteyen kendisini geliştirenler başarıyı elde ediyor” dedi.

Proje tasarım konusuna değinen Ayşenur Bölükbaşı “Peyzaj tasarımında ülkemiz büyük bir aşama kaydetti. Şu an iyi bir noktada olduğumuzu söyleyebilirim ama mesleğimizi daha da ilerilere taşımalıyız. Mesleğimize yeni katılacak sizlerin katkısı çok önemli. Peyzaj mimarı olarak yalnızca bitki tasarımı değil yapısal tasarımlara, heykel ve anıt gibi çalışmalara da imza atıyoruz. Kendinize kattığınız her deneyim size değer katacaktır. Bu açıdan hangi alanda uzmanlaşmak istediğinize erkenden karar vermelisiniz” dedi.

Ziraat fakültelerinin önemine dikkat çeken Ziraat Mühendisi Ünal Çolakel, “Bitkiler mucizevi canlılardır ve bizler de bu alanda çalıştığımız için çok şanslıyız. Tabi bitki besleme oldukça önemli bir konu. Bitkisel üretimin en önemli noktası besleme ve bakımdır. Bu alanda kendinizi geliştirmeniz sizi bir adım ileriye taşıyacaktır. Çağlayan Tarım olarak süs bitkileri alanında besleme ve bakım konularında dünya standartlarında hizmet veriyoruz.” dedi.

SUBÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Taki Demir, “ Ziraat Fakültesi olarak uygulamalı eğitim veren ilk üniversiteyiz. Öğrencilerimizin sahada tecrübe kazanmasını önemsiyoruz bunun için 7 artı 1 eğitim modelini uyguluyoruz. Sakarya hem tarımsal üretim hem de süs bitkisi üretimi açısından çok önemli bir noktada. Bizim çabamız öğrencilerimizi buradaki firmalarla entegre şekilde deneyim elde etmeleridir” dedi.


Paylaş: 

Diğer Haberler