PLANT KONFERANS SELÇUK ÜNİVERSİTESİ’NDE

Plant Konferans Selçuk Üniversitesi’nde ilgi gördü. Salonu dolduran öğrenciler katılımcıları büyük bir ilgiyle dinlerken, merak ettikleri soruları yönelttiler.

PLANT KONFERANS SELÇUK ÜNİVERSİTESİ’NDE

Plant Konferansları Konya Selçuk Üniversitesinde büyük ilgi gördü. Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi A1 Amfisinde düzenlenen konferansa Arifiye Fidancılık Yönetim Kurulu Başkanı Erol Kaya, Konya Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanı Ceylani Kılıç, Selçuk Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Tuğrul Polat, Plant Dergisi İmtiyaz Sahibi Remzi Adıyaman konuşmacı olarak katıldı. Plant Konferans Selçuk Üniversitesinde büyük ilgi gördü. Salonu dolduran öğrenciler katılımcıları büyük bir ilgiyle dinlerken, merak ettikleri soruları yönelttiler. Konferansa Selçuk Üniversitesi Doğa ve Peyzaj Topluluğu da destek verdi.

 

KONYANIN PEYZAJ ANLAYIŞI

Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevdet Şeker, Plant Konferansın çok verimli bir toplantı olduğunu söyleyerek, katılımcılara teşekkür etti.

Konferansta öğrencilere konuşma yapan Arifiye Fidancılık Yönetim Kurulu Başkanı Erol Kaya, Arifiye Fidancılıkın başarı öyküsünü anlattı. Türkiyede sektörün gelişim sürecini anlatan Kaya, öğrencilere bu sektörün ülkede parlak bir geleceğe sahip olduğunu söyledi.

Konya Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Daire Başkanı Ceylani Kılıç, Konyadaki peyzaj çalışmaları hakkında detaylı bilgiler verdi. Konyada üst düzey bir peyzaj anlayışına sahip olduklarını vurgulayan Kılıç, üniversite ile yakın çalışma içerisinde olduklarını da hatırlattı.

 

FLORA ZENGİNLİĞİ

Doç. Dr. Ahmet Tuğrul Polat ise konferansta dünyada ve Türkiyede süs bitkileri sektörünün büyük bir öneme sahip olduğunu vurguladı. Polat, "Türkiye familya, cins ve tür sayısı bakımından zengin bir bitki örtüsüne sahiptir. Türkiyenin floristik zenginliği diğer ülkelerin florası ile karşılaştırıldığında açıkça ortaya çıkar. Türkiyede 8 bin 715 türde 10 bin 400 takson yer alırken bu rakam Suriyede 3 bin 500, İranda 7 bin, Bulgaristanda 3 bin 300, Almanyada 2 bin 500 ve İngilterede 2 bindir. Türkiye endemik bitkiler açısından da dünyanın dikkat çeken ülkelerinden birisidir" bilgileri verdi.

 

PLANT BOOKS YAYINEVİ

Plant Dergisi İmtiyaz Sahibi Remzi Adıyaman ise konferansta PlantBooks Yayınevi hakkında öğrencilere bilgiler verdi. PlantBooks Yayınevinin akademik yayıncılık alanında hizmet verdiğini söyledi. Adıyaman, "Bugün Plant ailesi olarak ayrı bir heyecan yaşıyoruz. Ahmet Tuğrul Polat hocamızın burada bulunması bizleri ayrı mutlu ediyor. Neden? PlantBooks Yayınevinden ilk çıkan kitap sayın hocamız Ahmet Tuğrul Polat hocamızın kitabıydı. Ahmet Tuğrul Polatın kitabı PlantBooks Yayınevi sayesinde sizlerle buluştu. Ve bu kitapla birlikte iki kitap daha baskıdan çıktı. Bir dizi kitap da sizlerle buluşmayı bekliyor. Biz PlantBooks Yayınevi olarak da hizmet vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

 

 

 

 


Paylaş: 

Diğer Haberler