Plant Akademi Bursa Teknik Üniversitesi’nde Öğrencilerle Buluştu

Plant Akademi 2021 yılının son söyleşi etkinliğini Bursa Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi’nde gerçekleştirdi.

Plant Akademi Bursa Teknik Üniversitesi’nde Öğrencilerle Buluştu

Plant Akademi 2021 yılının son söyleşi etkinliğini Bursa Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi’nde gerçekleştirdi. Söyleşide genç peyzaj mimarlarının iş hayatına başlama süreci ve peyzaj tasarımları ele alınırken; söyleşiye Remzi Adıyaman, Semih Polat, Mehmet Alpertong ve Ayşe Nur Bölükbaşı katıldı.

Bursa Teknik Üniversitesi Erguvan Salonunda geleceğin peyzaj mimarlarıyla buluşan Plant Akademi’ye öğrencilerin ve akademisyenlerin ilgisi yoğun oldu.  Açılış konuşmasında Plant Akademi’nin öğrencilere büyük katkılar sağladığını belirten Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gül Sayan Atanur; “Uzun bir aranın ardından öğrencilerimizle yüz yüze bir etkinlik gerçekleştirmek bizleri mutlu etti. Öğrencilerimizin donanımlı bir şekilde iş hayatına hazırlanmaları bizim en büyük gayemiz, Bursa Teknik Üniversitesi olarak bu doğrultuda çalışıyoruz.” dedi.

Plant Dergisi İmtiyaz Sahibi Remzi Adıyaman, PSB Anatolia Fuarı’nda gerçekleştirilen Tasarım ve Uygulama Yarışması’nda dereceye giren ekibi tebrik etti. Adıyaman sözlerine “PSB Anatolia Fuarı’nda hayata geçirdiğimiz yarışmanın kapsamı bu yıl daha da genişleyecek 20 üniversitenin katılımıyla gerçekleştireceğiz. Plant Akademi olarak öğrencilerle sektörün tecrübeli isimlerin bir araya getiriyoruz. Bu yılın son etkinliğini Bursa’da yapmaktan mutluluk duyuyoruz, şubat ayı itibarıyla söyleşilerimize devam edeceğiz.” dedi.

Genç peyzaj mimarlarıyla çalışmaktan mutluluk duyduğunu belirten Bursa Tarım ve Peyzaj A.Ş Genel Müdürü Semih Polat, “Tarım A.Ş olarak şehrimizde eğitim alan geleceğin peyzaj mimarlarını önemsiyoruz ve mümkün olduğunca staj, istihdam konularında yanlarında olmaya çalışıyoruz. Bursa’da hayata geçirmeyi hedeflediğimiz birçok proje var. Bu projeler büyük ölçekli ve kapsamlı çalışmalar gerektiriyor. Bizim görevimiz yalnızca ağaç dikmek değil, geleceğe önemli bir miras olarak bırakacağımız çalışmalara imza atmaktır.” dedi.

Proje tasarlama süreci hakkında tecrübelerini paylaşan Peyzaj Mimarı Ayşe Nur Bölükbaşı, “Bir projenin doğru şekilde tasarlanması, yapılacağı bölgeyi iyi tanıyarak ve kullanıcıların ihtiyaçlarını belirleyerek olabilir. Böylece nereden başlamamız ve neticede nelere ihtiyacımız olduğunu belirler ve bu doğrultuda bir tasarım oluşturabiliriz. Peyzaj mimarlarının yapısal tasarım konusuna daha fazla değinmesi önemli, böylece bütünsel bir tasarım ortaya çıkmaktadır.” dedi.

Mimar, Peyzaj Mimarı Mehmet Alpertong; “Üniversite eğitimi aslında bize yol gösterici oluyor. Gelecek için verdiğimiz kararlar sonrasında edinmemiz gereken bilgiyi ve birikimi kendi çabalarımızla elde edebiliriz. Burada hayata geçirilen staj programı oldukça önemli. Yapılan stajlar, üretim ya da tasarım deneyimi elde etmek sizlerin elinde. Yurtdışında eğitim almak ve küresel ölçekte yapılan çalışmaları takip etmek, çalışmalarımızı bir adım ileriye taşıyacaktır.” dedi.


Paylaş: 

Diğer Haberler