Plant Akademi'nin yeni döneminin ikinci durağı olan Düzce Üniversitesi söyleşisine; Bursa Tarım ve Peyzaj A.Ş Genel Müdürü Semih Polat, Aliağa Belediyesi AliaKent A.Ş Genel Müdürü Yalçın Erduran, Çağlayan Tarım Ziraat Mühendisi Ünal Çolakel katıldı ve oturumun moderatörlüğünü Plant Dergisi İmtiyaz Sahibi Remzi Adıyaman yaptı. Programa Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Osman Uzun, Doç. Dr. Engin Eroğlu ve akademisyenler katıldı.
Eğitim sürecinde elde edilen saha deneyimlerinin çok değerli olduğunu vurgulayan AliaKent A.Ş Genel Müdürü Yalçın Erduran; "Peyzaj mimarlığı mesleğinin geleceğinin daha iyi olacağını düşünüyorum. Bunu da sizin gibi gelecekte bu alanda çalışacak arkadaşlarımız yetkin şekilde kendisini yetiştirerek yapabilir. Geniş bir tasarım alanına sahibiz bu bağlamda iyi hazırlanmalı ve iş hayatımızın ilk yıllarını çok verimli geçirmeliyiz" dedi.
İthalat ve ihracat rakamlarında değişimin 2016 yılından itibaren ihracat anlamında pozitif ivme kazandığını belirten Tarım ve Peyzaj A.Ş Genel Müdürü Semih Polat; "Son yıllarda üretimde yakalanan kalite ihracat rakamlarına da yansıyor. Peyzaj ve süs bitkileri açısından yakalanan gelişme gelecek meslek mensupları açısından da umut verici. Tarım ve Peyzaj A.Ş olarak genç bir ekibimiz var ve bu anlamda hem staj hem istihdam açısından elimizden gelen tüm imkanları sizler için kullanıyoruz" dedi.
Bitki beslemenin üretim açısından önemine değinen Ziraat Mühendisi Ünal Çolakel; "Mezun olduktan sonra peyzaj mimarı olarak üretimde çalışacak bu alanda kendini geliştirecek olan arkadaşlarımız açısında besleme konusu büyük öneme sahip. Süs bitkileri alanında üretime bakıldığında büyük bir çeşitlilikle karşılaşıyoruz. Bu da hem besleme hem de hastalıklarla mücadele açısından geniş bir alanda faaliyet gösterdiğini belirtti. Besleme yapılan bitki çeşitlerinin daha formlu ve satışa uygun bu da ticari olarak firmaların temel hedefidir" dedi.
Programın ikinci bölümünde dinleyicilerin soruları cevaplandıktan sonra konuşmacılara teşekkür belgesi takdim edildi.