Her yıl nisan ayı boyunca birçok etkinlikle gerçekleştirilen Peyzaj Mimarlığı Ayı’nın bu yılki teması Tüm Canlılar için Peyzaj olarak açıklandı. TMMOB Peyzaj Mimarları Odası #DPMA2022 ve #TümCanlılarİçinPeyzaj etiketleriyle fotoğraf paylaşımı çağrısında bulundu.
Oda tarafından yapılan açıklamada; “26 Nisan 2022 tarihi Frederick Law Olmsted`in 200. doğum günü olması sebebiyle tüm dünyada Olmsted`in tasarladığı peyzajların ön plana çıkarılacağı bir sene olacaktır. Bununla birlikte ülkemizde Peyzaj Mimarlığı mesleğinin kamu kurumu niteliğinde tek temsilcisi olan TMMOB Peyzaj Mimarları Odası olarak "Yaşadığınız Her Yerde Biz Varız" sloganı ile çıktığımız yolculukta, yaşam konforumuzu oldukça azaltan iklim koşullarının yalnızca biz insanların değil, tüm varlıkların hayatlarını tehdit altına alması nedeniyle 2022 yılı Dünya Peyzaj Mimarlığı Ayı temasını; "Tüm Canlılar İçin Peyzaj" olarak belirlemiş bulunmaktayız.”
Nisan ayı boyunca IFLA’ya bağlı tüm ülkelerde çeşitli etkinlikler kullanacak olan peyzaj mimarlığı Ayı ile farkındalık oluşturulması hedefleniyor.
“Bu kapsamda Nisan ayı, Odamızın da tam üyesi olduğu Uluslararası Peyzaj Mimarlığı Federasyonu (IFLA)`na bağlı tüm ülkelerde çeşitli etkinliklerle kutlanacak ve peyzaj mimarlığı ile ilgili farkındalık çalışmaları gerçekleştirilecektir. Siz değerli meslektaşlarımızı, sevgili öğrencilerimizi ve yaşadığımız dünyayı önemseyen herkesi; çekecekleri fotoğraflarla herhangi bir canlının kullandığı peyzaj alanını gösterecek şekilde Instagram üzerinden paylaşım yapmaya davet ediyoruz. Gönderilerinizde #DPMA2022 ve #TümCanlılarİçinPeyzaj etiketlerini kullanıp ayrıca Odamızı da ( @peyzajorgtr ) gönderilerinizin yorumlarında etiketleyerek, siz de Dünya Peyzaj Mimarlığı Ayı kutlamalarına katılabilirsiniz.”