Demokrasi Üniversitesi’nde Plant Akademi Rüzgâra

İzmir Demokrasi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü’nde 17 Mart Perşembe günü gerçekleştirildi.

Demokrasi Üniversitesi’nde Plant Akademi Rüzgâra

İzmir Demokrasi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü’nde 17 Mart Perşembe günü gerçekleştirilen söyleşiye, Plant Dergisi İmtiyaz Sahibi H. Remzi Adıyaman, Peyzaj Mimarı Meriç Tekinmeriç, Best Botanik İşletme Sorumlusu Mehmet Halil Demir, Peyzaj Mimarı Veral Ağıl ve Ziraat Mühendisi Hamdi Bahşi katıldı.

Programın açılış konuşmasın İzmir’de yapılan süs bitkileri üretimine değinen Remzi Adıyaman, “Bu bölgede eğitim alan öğrenciler üretim sahalarına olan yakınlığı avantaja çevirmeli ve mezun olmadan sektör deneyimi edinmeli. Bu anlamda Plant Akademi ve sektörün tüm bileşenleri öğrencilerimize destek oluyor. Peyzaj ve süs bitkileri sektörünü hep birlikte daha ilerilere taşıyabiliriz.” dedi.

Ekovizyon Peyzaj firmasının sahibi Veral Ağıl, mezuniyet sonrası yaşadığı deneyimleri öğrencilerle paylaşırken, “Her başarı zorlu bir yoldan geçiyor. Sizlerin yapması gereken şey bu zorlu süreci sabırla ve azimle atlamaktır. Başarı da bu şekilde elde ediliyor. Okulu bitirmeden mümkün olduğunca deneyim kazanın ve sosyal ağınızı genişletin. Ticaret için gerekli olan asıl sermaye de budur. Çalışarak ve iletişim kurarak daha iyi yerlerde olacaksınız.” dedi.

Peyzaj Mimarı Meriç Tekinmeriç; “Biz Veral Bey ile üniversiteden arkadaşız. Ben işin proje kısmında ilerlemeyi seçtim, Veral Bey ise üretim ve uygulama konusunda çalışmalar yapıyor. Bu anlamda peyzaj mimarları olarak birçok farklı alanda kendinize yer edinebilir ve işinizi ileriye götürebilirsiniz. Hepimiz okul sonrasında sermayemiz olmadan küçük girişimlerle hayata başladık. Ben hepiniz için en iyisini umuyor ve geleceğin daha iyi olacağını biliyorum.” dedi.

Best Botanik İşletme Sorumlusu Mehmet Halil Demir, “Bu söyleşi için davet aldığımda biraz düşündüm çünkü ben peyzaj mimarı ya da ziraat mühendisi değilim konservatuar mezunuyum fakat öğrencilik yıllarından beri bitki alıp satıyorum. Şu anda üç firmam var ve hem üretim yapıyor hem de bitki ithalatı ile uğraşıyorum. Emek verirsek ve saat gözetmeden çalışırsak bir noktaya ulaşabilirsiniz. Staj konusunda kapımız herkese açık, bu konuda çekinmeden iletişime geçebilirsiniz.” dedi.

Çağlayan Tarım Ege Bölge Sorumlusu Ziraat Mühendisi Hamdi Bahşi, “Tarımsal üretimin her alanında olduğu gibi süs bitkilerinde besleme konusu büyük önem arz ediyor. Çağlayan Tarım olarak uluslarası standartlarda en kaliteli bitki besinlerini ve gübreleri ithal ediyor ve üreticilerimizle buluşturuyoruz. Özellikle üretim alanında çalışacak olan arkadaşlarımız için bitki besleme ve bakım alanında bilgi edinmeleri çok önemli.” dedi.


Paylaş: 

Diğer Haberler